Ouders & Kinderopvangtoeslag

Veel werkende ouders zijn op zoek naar goede, betrouwbare kinderopvang. Opvang door een gastouder heeft vele voordelen ten opzichte van de opvang in een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal.

 

Opvang door een gastouder kan voor veel ouders een uitkomst bieden door de kleinschaligheid en flexibiliteit van de opvang. Het is een persoonlijke vorm van kinderopvang, omdat er sprake is van kleinere groepen en het kan zowel bij de ouder als bij de gastouder thuis plaatsvinden. Ook betaalt u bij gastouderopvang alleen voor de uren die u daadwerkelijk nodig heeft en dat scheelt natuurlijk flink in de kosten!

 

Voor alle ouders met kinderen tot 12 jaar geldt dat u tot 90 procent van de opvangkosten vergoed kunt krijgen via de kinderopvangtoeslag wanneer u wordt bemiddeld door een erkend gastouderbureau. De uurprijs voor de opvang wordt door de ouder en gastouder in overleg vastgesteld. De richtlijn hierbij is de door de Belastingdienst vastgestelde maximale uurpijs waarvoor de ouder kinderopvangtoeslag kan aanvragen. Vanaf 2015 is dit bedrag € 5,48 per uur per kind.

 

Hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen is afhankelijk van uw inkomen. Wilt u weten hoeveel voordeel u heeft? Ga dan snel naar de subsidieberekening.

 

 
Alleen de beste kinderopvang tegen een aantrekkelijke prijs